آخرین اخبار
کد مطلب: 75844
الگوي «امام روح‌الله» پيش روي نامزدهاي انتخابات
تاریخ انتشار : 1393/01/01
نمایش : 680

 

به گزارش سلام لردگان به نقل از خبرنگار سياسي خبرگزاري فارس، تعدادي از نمايندگان مجلس شوراي اسلامي و برخي از ديگر مسئولان در گفت‌وگوهايي با فارس به بيان ابعاد شخصيتي امام‌خميني (ره) و ويژگي‌هايي که رئيس‌جمهور آينده بايد با توجه به شخصيت امام (ره) داشته باشند، پرداختند که متن اين گفت‌وگوها در ذيل مي‌آيد.

*پژمان‌فر: گفتمان انقلابي امام(ره) زمينه‌ساز تمدن اسلامي است

نصرالله پژمان‌فر نماينده مردم مشهد و کلات در مجلس با اشاره به فرا رسيدن بيست و چهارمين سالروز رحلت امام خميني(ره)، اظهار داشت: کشور ما در شرايطي قرار داشت که دنيا با يک نگاه حداقلي به کشور ما و باورهاي ما و اعتقادات اسلامي ما مي‌نگريست و عنصر دين در دنياي آن روز به عنوان يک عنصري که موجب عقب‌افتادگي جوامع بشري بود تلقي مي‌شد.

وي افزود: در چنين اوضاعي بود که امام رضوان‌‌الله تعالي عليه پرچم بيداري ملت‌ها را به دست گرفتند و باعث شدند تا ابتدا در خود ايران و بعد در ساير کشورهاي جهان، جريان اسلام‌‌خواهي با توجه به باورهاي ديني به صورت گسترده رشد پيدا کند.

پژمان‌فر خاطرنشان کرد: امروز گفتمان انقلاب اسلامي ما به گونه‌اي نيست که در عرصه جهاني مغفول مانده و کسي با اين گفتمان آشنا نبوده و تحت تاثير آن قرار نگرفته باشد.

عضو کميسيون فرهنگي مجلس افزود: گفتمان انقلاب اسلامي در مسير خود، زمينه‌هاي تحقق تمدن اسلامي را فراهم مي‌کند و اين به برکت حرکتي بود که امام خميني(ره) در دنيا پايه‌گذاري کرد؛ حرکتي که در ايران آغاز شد اما منحصر به ايران نماند و در سراسر جهان رشد پيدا کرد.

وي همچنين با اشاره به در پيش بودن انتخابات رياست جمهوري اظهار داشت: امام خميني(ره) همه چيز را با محوريت خدا مي‌ديد و از سوي ديگر به مردم توجه داشت و با ارتباط خود را با آحاد مردم حفظ مي‌کرد و مناسب است تا کانديداهاي انتخابات رياست جمهوري نيز با عنايت به اين دو ويژگي امام (ره)، هر کاري را به خاطر خدا انجام دهند و مردم در تصميم‌گيري‌هاي آنها نقش محوري داشته باشند.

*مقيمي: افکار و سخنان امام(ره) کهنه نخواهد شد

احمدعلي مقيمي عضو کميسيون عمران مجلس با اشاره به اينکه حضرت امام (ره) توانست براي اولين بار آرمان‌هاي ديني را در قالب حکومت زنده کند، گفت: حرف‌هايي که حضرت امام(ره) در دوران انقلاب مطرح کردند، در حقيقت بر اساس اسلام و آرمان‌هايي بود که 1400 سال قبل در قالب اسلام عرضه شد.

وي افزود: با اين حال از آن زمان تاکنون هيچگاه اين آرمان‌ها عملي نشده و در معرض اجرا درنيامده است، ولي امام توانست آن را در کشور اجرا کند.

نماينده مردم بهشهر در مجلس شوراي اسلامي ادامه داد: اين حرکت حضرت امام(ره) يک اتفاق بي‌سابقه در تاريخ رقم زد و توانست پرچم اسلام را بلند کند.

مقيمي گفت: افکار و سخنان حضرت امام(ره) از آن زمان تاکنون هيچ‌گاه کهنه نشده است، چرا که اين افکار بر اساس يک ايدئولوژي غير قابل زوال ارائه شده است.

وي افزود: سالگرد رحلت حضرت امام(ره) فرصتي است که مي توان با آرمان‌هاي امام(ره) تجديد پيمان کرد و البته در ايام انتخابات، کانديداها نيز بايد برنامه‌هاي خود را بر اساس آرمان‌هاي آن بزرگوار استوار کنند.

*کوثري: کانديداها با تکيه بر انديشه‌هاي امام(ره) برنامه‌هاي خود را تنظيم کنند

اسماعيل کوثري نماينده مردم تهران در مجلس با اشاره به فرارسيدن بيست و چهارمين سالگرد ارتحال امام خميني(ره) و نيز يازدهمين دوره انتخابات رياست جمهوري، گفت: آنچه که همواره مورد تأکيد امام(ره) بود، اين است که امور کشور را با تکيه بر اسلام ناب پيش ببريم و استکبارستيزي و عدالت را نيز از جمله مسائلي مي‌دانستند که بايد سرلوحه کار همگان قرار گيرد.

وي افزود: کانديداهاي انتخابات رياست جمهوري نيز بايد با تکيه بر انديشه‌‌ها و تفکرات امام‌خميني (ره)، استکبارستيز و عدالت‌محور باشند و کار براي خدا و خدمت به مردم را در اولويت کار خود داشته باشند.

اين عضو کميسيون امنيت ملي و سياست خارجي مجلس اظهار داشت: رئيس‌جمهور آينده کشور بايد بداند که مسئوليتي که مردم بر عهده وي گذاشته‌اند يک امانت است و بداند که در اين امانت‌داري نبايد خيانتي از وي سر بزند و تا آخرين ساعت خدمت خود به بهترين نحو به انجام وظيفه خود بپردازد و آثار خوبي را از خدمات خود در اذهان مردم بر جاي بگذارد.

کوثري با بيان اينکه امام(ره) مردم را ولي‌نعمتان کشور مي‌دانستند، خاطرنشان کرد: حضور حداکثري مردم در طول مدت حيات امام رحمت‌الله عليه مورد تأکيد ايشان بود و ايشان مي‌گفتند که با توجه به اينکه اين انقلاب از آن مردم است مردم خود بايد با حضور  در صحنه از نظام و آبروي آن دفاع بکنند.

*سالک: مردم با حضور گسترده در انتخابات، انديشه‌هاي امام (ره) را زنده نگه مي‌دارند

احمد سالک‌کاشاني نماينده مردم اصفهان در مجلس با اشاره به انديشه‌هاي امام‌خميني (ره) در آستانه بيست و چهارمين سالگرد رحلت ايشان گفت: انديشه‌هاي امام‌خميني (ره) مبتني بر مجموعه ارزش‌هاي قرآني و صراط توحيد و ولايت را در قرن حاضر تجديد کرد. انديشه‌ها و تفکرات حضرت امام ميدان وسيعي را در راستاي فعاليت‌ها در راستاي تحقق اسلام ناب فراهم کرد.

وي افزود: انديشه‌ها و تفکرات امام با تمام انديشه‌ها و تفکرات شرقي و غربي به مبارزه برخاست. در حقيقت تجلي تفکرات حضرت امام فلسفه وجودي مکاتب مارکسيست، اگزيستانسياليست، طرفداران اصالت انسان و اصالت ماده و سرمايه‌داري غرب را در هم پيچيد و مکتب جديدي را براي جهان براي اداره جامعه بشري ارائه کرد.

نايب رئيس شوراي فراکسيون روحانيون مجلس اظهار داشت: در شرايط کنوني زنده نگه داشتن تفکرات و انديشه‌هاي بلند امام خميني (ره) وظيفه سنگيني است که بر عهده ملت ايران قرار دارد و در واقع حافظان انديشه و تفکر امام نيز ملت غيور، هوشيار و بابصيرت ايران اسلامي هستند و آينده را در گسترش فرهنگ و تفکر انديشه امام مي‌توان ديد.

سالک با اشاره به يازدهمين دوره انتخابات رياست‌جمهوري، خاطرنشان کرد: نکته مهمي که در شرايط کنوني بايد به آن توجه داشت اين است که تکيه امام خميني بر پشتيباني ملت بود و در جهت رشد و کمال مردم ايران تلاش گسترده‌اي را 15 سال قبل از پيروزي انقلاب اسلامي شروع کرد و معيارهاي توحيدي را جايگزين معيارهاي طاغوتي کرد.

وي ادامه داد: در شرايط کنوني دولت فعلي و دولت يازدهم بي‌ترديد بايد بر پشتيباني مردم تکيه داشته باشند و آنچه بايد به آن توجه کرد اين است که موفقيت دولت يازدهم در گرو تکيه بر مردم و توجه به مطالبات آنها خواهد بود.

نماينده مردم اصفهان در مجلس شوراي اسلامي با بيان اينکه انتخابات پيش رو از دو جهت حائز اهميت است، اظهار داشت: حضور و مشارکت حداکثري مردم در انتخابات عزت و قدرت و اقتدار نظام را به دنبال دارد و همچنين مهم است که در اين انتخابات، رئيس‌جمهوري انتخاب شود که از جهات مختلف صالح‌ترين باشند و در جهت مطالبات مقام معظم رهبري و مردم حرکت کند.

عضو فراکسيون روحانيون مجلس خاطرنشان کرد: اين انتخابات در گسترش انديشه و تفکرات امام و رهبري تأثيرگذار است و لذا مردم ما براي حفظ اين ارزش‌ها که در واقع حفظ نظام است و حفظ نظام از اوجب واجبات است، با حضور خود پاي صندوق‌هاي راي، اين انديشه‌هاي بلند را همچنان در تارک حرکت خود نوراني نگه خواهند داشت.

*تولايي: کمبودهاي کشور به دليل غفلت از تفکر انقلابي امام‌خميني (ره) است

محمود تولايي رئيس سازمان بسيج علمي کشور با اشاره به پيشرفت‌هاي علمي کشور در زمينه‌هاي مختلف، گفت: ما با تفکر انقلابي امام‌خميني (ره) به پيشرفت‌هاي علمي بسياري رسيديم و اگر کمبودي وجود دارد به دليل غفلت از تفکرات امام خميني مبتني بر مقاومت و ايستادگي است.

وي افزود: امام‌خميني (ره) به ما درس ايستادگي را آموختند و مي‌گفتند تا زماني که آمريکا از آن سمت دنيا در لبنان و فلسطين حضور پيدا مي‌کند و به خليج فارس دست درازي مي‌کند ما تا آخر ايستاده‌ايم.

تولايي ادامه داد: اينکه مقام معظم رهبري اعلام کردند که امسال نيازمند به يک حماسه هستيم، به اين دليل است که بيش از 30 سال مواجهه ايران و آمريکا در حوزه سياسي داشته‌ايم و دشمن به دنبال منزوي کردن ايران بوده است، ولي با حماسه‌هاي رخ‌داده همواره شکست خورده است.

وي اظهار داشت: برگزاري اجلاس جنبش عدم تعهد شکست دشمن را در بر داشت و امروز در منطقه درس‌هاي انقلاب اسلامي روح عدالت‌خواهي را ايجاد کرده است به طوري که اين درس‌ها در آفريقا و آمريکاي لاتين نيز اوج گرفته است.

رئيس سازمان بسيج علمي کشور عنوان کرد:‌ هر چند که در عرصه‌هاي امنيتي پيرامون کشور ما شرايط ناامني ايجاد کرده‌اند ولي امروز ايران يکي از کشورهاي قدرتمند امنيتي است.

وي با اشاره به پيشرفت‌هاي علمي کشور اظهار داشت: در حوزه علمي نيز نبرد ما با استکبار بسيار تنگاتنگ بود اما نتيجه آن اين بود که در سال 2010 و 2011 رشد 11 برابري سرعت علمي جهان را داشته‌ايم و تمام اينها بيانگر تفکر انقلابي متکي به خدا از سوي امام خميني بوده است.

تولايي افزود: هر آنچه به دست آورده‌ايم در پرتو مقاومت و ايستادگي حاصل از سخنان و تفکر امام‌خميني (ره) بوده است و آن چه لازم داريم حاصل غفلت از فرهنگ امام خميني است.

وي گفت: ما در فناوري‌هاي پيچيده پيشرفت‌هاي بسياري داشته‌ايم ولي در صنايع پيش پا افتاده مانند کيف و کفش مشکل داريم که دليل اين مشکلات غفلت از فرهنگ مقاومت و ايستادگي است.

رئيس سازمان بسيج علمي کشور عنوان کرد: ما مي‌توانيم با پيوند صنعت و دانشگاه و همچنين ساماندهي مديريت تفکر انقلابي پيشرفت خود را به جهان نشان دهيم.

*صحرايي: نمايانگر شدن لايه‌هاي عميق بيانات امام‌ (ره) در بيداري اسلامي

محمد‌طيب صحرايي استاد دانشگاه امام‌صادق (ع) گفت: وجود حضرت امام‌خميني (ره) در فضاي دانشگاه، يک جهش تاريخي در اثر‌گذاري‌هاي فکري، فرهنگي و رفتاري دانشجويي کشور گذاشته است.

وي افزود: اين جهش تاريخي در طول زمان تا حدودي‌ متعادل‌تر مي‌شود و شايد ظاهر طبيعي آن نسبت به گذشته کمرنگ‌تر شود. اما آنچه که در اين مسئله تأثير‌گذار است، عمق تأثيرگذاري است که به تدريج و مرور زمان اثر خود را نشان خواهد داد.

استاد دانشگاه امام‌صادق (ع) در ادامه خاطرنشان کرد: اين تاثير‌گذاري کلام و جنبش امام خميني‌(ره) در مورد اکثر مصلحان اجتماعي و مذهبي هم ديده مي‌شود که نمونه اعلاي آن از نظر تأثير‌گذاري عميق تفکرات در رابطه با پيامبراکرم (ص) وجود دارد.

صحرايي با اشاره به توصيف شهيد مطهري درباره دعوت‌هاي الهي گفت: بعد از رحلت امام (ره) عده‌اي تصور مي‌کردند که جهش تاريخي ايشان رو‌ به ميرايي مي‌رود. با اين وجود حرکت امام تمام جنبه‌هاي دعوت‌‌هاي الهي را برخوردار بود و طبق کلام شهيد مطهري،در سه جهت زمان، مکان و عمق توسعه پيدا کرد و به همين سبب ميرايي نداشت.

وي افزود: تأثير‌گذاري عميق کلام امام (ره) به عنوان مبدع يک تفکر، يک بار ديگر در حرکت‌هاي بيداري اسلامي در منطقه به چشم آمد و مشخص شد موج حرکت‌هاي تاريخي امام در ظاهر آرام شده است و حالا در ابعاد و حلقه‌هاي وسيع‌تري در حال شکل‌گيري است.

استاد دانشگاه امام صادق(ع) همچنين با اشاره به اجراي برنامه‌ تجديد ميثاق با آرمان‌هاي امام خميني(ره‌)، گفت: آفتي که ممکن است برنامه‌هاي ميثاق با امام را دچار مشکل کند اين است که اين برنامه‌ها به صورت شکلي صرف درآمده و هر سال در يک روز اجرا مي‌شود. اين برنامه‌ها اگر چه لازم است اما مطلقاً کافي نيست.

وي افزود: حداقل مطلب اين است که طي يک برنامه‌ريزي درست، مجلدات ‌آخر صحيفه نور در قالب کتاب‌هاي درسي و مسابقات وارد تفکرات دانشجويان ورودي جديد و نسل‌هاي آخر شود چرا که آشنايي با تفکرات امام خميني (ره) به خصوص براي جوانان دانشجويان با برنامه‌هاي يک روزه اتفاق نمي‌افتد.

*روستاآزاد: ترويج ويژگي‌هاي امام‌خميني (ره) به روند آرام انتخابات کمک مي‌کند

رضا روستاآزاد رئيس دانشگاه صنعتي شريف گفت: امام‌خميني (ره) ويژگي‌هاي بارزي داشتند که مرور ويژگي‌هاي رفتاري ايشان و ترويج آن مي‌تواند به روند آرام انتخابات نيز کمک کند.

وي افزود: امام‌خميني (ره) اهل حرام و حلال بود و از طريق احکام فقهي نهضت خود را پيش مي‌برد.

روستاآزاد اظهار داشت: امام‌خميني (ره) قادر به استکبارستيزي بود و ما بايد بسياري از اين خصلت‌ها را به خود يادآور شويم و به آنها تمسک داشته باشيم تا شاهد تفاوت‌هاي جدي در عرصه‌هاي مختلف اجتماع باشيم.

رئيس دانشگاه صنعتي شريف با اشاره به تأثير عمل به فرمايشات و الگوگيري از خصلت‌هاي امام خميني(ره)، عنوان کرد: اگر خصلت‌هاي امام خميني(ره) در ميان مسئولان بيش از پيش رعايت شود به بدنه جامعه نيز نفوذ مي‌يابد.

روستاآزاد الگوبرداري از خصلت‌هاي امام و عمل به آن را در آرام بودن روند انتخابات تاثيرگذار دانست و اضافه کرد: کانديداهاي يازدهمين دوره رياست جمهوري مي‌توانند با رفتار برادرانه، عطوفت و سعه صدر فضاي صميمي را در جامعه حاکم کنند.

*بزرگواري: انتخابات همواره مورد تأکيد امام بود/ کانديداها تصويري با صلابت از کارگزاران نظام به نمايش بگذارند

حجت‌الاسلام سيدعلي‌محمد بزرگواري نماينده مردم کهگيلويه در مجلس با اشاره به فرارسيدن سالروز رحلت امام‌خميني (ره) گفت: تأسيس و تشکيل نظام اسلامي و مجموعه‌هاي آن برخواسته از تفکر امام است و تشکيل اين نظام عملياتي شدن تفکرات و انديشه‌هاي، بنيانگذار انقلاب را نشان مي‌دهد و کساني هم که مي‌خواهند در اين نظام خدمت بي‌منت به مردم داشته باشند بايد با عنايت به تفکرات و انديشه‌هاي امام در عرصه حضور پيدا کنند.

وي افزود: يکي از مهمترين مسائلي که امام (ره) بر آن تأکيد داشتند موضوع انتخابات بود. ايشان هم بر حضور پرشور و گسترده مردم  پاي صندوق‌هاي رأي تأکيد مي‌کردند و هم اينکه عنوان مي‌کردند منتخبين مردم چه در انتخابات مجلس و چه در انتخابات رياست‌جمهوري بايد رفتاري صادقانه با مردم داشته باشند.

نماينده مردم بهمئي در مجلس اظهار داشت: امام عنوان کردند که منتخب مردم بايد ضمن داشتن صداقت و صراحت رابطه‌اي صميمانه با مردم داشته باشد و مناسبت است تا کانديداهاي ما با صداقت وارد ميدان شوند و علاوه بر اين به دفاع از صلابت و اقتدار نظام جمهوري اسلامي ايران بپردازند.

بزرگواري خاطرنشان کرد: کانديداها بايد صداقت، صراحت و صلابت کارگزار نظام جمهوري اسلامي را به نمايش بگذارند و علاوه بر داشتن يک رفتار صادقانه، رابطه‌اي صميمانه با مردم و کساني که به آنها رأي مي‌دهند، داشته باشند.

 

 

 

 

 
 
 
ارسال کننده
ایمیل
متن
 



جهت عضويت در کانال های خبري سلام لردگان روی تصاویر کليک کنيد
پیوند
سايت رهبري

دولت

مجلس